Glutenfritt morotsbröd

Baka egna glutenfria morotsfrallor

Glutenfritt morotsbröd

Ett saftigt och gott matbröd gjort på morot. Du kan välja mellan att göra ett helt glutenfritt morotsbröd eller goda små morotsfrallor.

ca 20 småbröd

1 pkt Semper MixFin MixGrov Mix eller Lågprotein Mix
4 dl vatten
1/2 dl olja
1/2 pkt jäst (25 g)
2 dl morötter, finrivna
2 dl boveteflingor
2 msk sirap
1 tsk salt

Obs! Helt solrosfrö och linfrö kan innehålla spår av gluten!

Gör så här:

  1. Värm vatten och olja till 37°C. Rör ut jästen i degspadet.
  2. Tillsätt morötter, boveteflingor, sirap och salt. Blanda i mjölmix och rör till en jämn smet.
  3. Låt jäsa övertäckt, ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250°C.
  5. Arbeta ihop degen och klicka ut på plåt med bakplåtspapper. Degen ska vara lös. Låt jäsa övertäckta, ca 10 minuter.
  6. Grädda i ugn, ca 10 minuter.

Tips!
Receptet kan även användas för att göra limpa.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfritt morotsbröd