Glutenfritt morotsbröd

Saftiga småbröd som smakar utmärkt med en lagrad ost eller god marmelad.

Glutenfritt morotsbröd

ca 20 småbröd

1 pkt Semper Mix, Fin Mix, Grov Mix eller Lågprotein Mix
4 dl vatten
1/2 dl olja
1/2 pkt jäst (25 g)
2 dl morötter, finrivna
2 dl boveteflingor
2 msk sirap
1 tsk salt

Obs! Helt solrosfrö och linfrö kan innehålla spår av gluten!

Gör så här:

  1. Värm vatten och olja till 37°C. Rör ut jästen i degspadet.

  2. Tillsätt morötter, boveteflingor, sirap och salt. Blanda i mjölmix och rör till en jämn smet.

  3. Låt jäsa övertäckt, ca 30 minuter.

  4. Sätt ugnen på 250°C.

  5. Arbeta ihop degen och klicka ut på plåt med bakplåtspapper. Degen ska vara lös. Låt jäsa övertäckta, ca 10 minuter.

  6. Grädda i ugn, ca 10 minuter.

Tips! Receptet kan även användas för att göra limpa.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfritt morotsbröd