Glutenfritt rödbetsbröd

Rödbetsbröd med dill-cream cheese

Glutenfritt rödbetsbröd

Recept på glutenfritt rödbetsbröd med dill-cream cheese, precis så gott som det låter!

Ingredienser
Rödbetsbröd:
3 dl Semper Bovete Teff Mjöl
1,5 dl Semper Glutenfria Havregryn
ca 250g rödbetor
3 st ägg
50g smör
1 msk bakpulver
1,5 dl mjölk
Salt

Dill cream cheese:
200g färskost
1 ägg
3 msk bovete teff
En näve dill
En nypa salt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Rengör rödbetorna, skala och låt torka på papper. Rosta betorna i ugnen i ca 40 min tills de är enkla att skära med kniv. Låt svalna och mixa i matberedare till ett jämn puré.
  3. Sätt ugnen på 175°C och klipp ett bakplåtspapper som passar brödformen.
  4. Blanda de torra ingredienserna till brödet i en skål.
  5. Blanda smör, ägg, mjölk och rödbetspuré i matberedare.
  6. Tillsätt de torra ingredienserna och mixa till en jämn smet.
  7. Blanda alla ingredienser till färskoströran i en skål.
  8. Fördela 2/3 av rödbetssmeten i formen. Klicka ut färskoströran ovanpå röbetssmeten. Toppa med den sista tredjedelen rödbetssmet.
  9. Måla med en kniv i formen för att göra mönster och få fram den vita färskosten.
  10. Låt stå i ugnen i ca 45-50 min.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfritt rödbetsbröd