Glutenfritt rostbröd

Nu är det dags att rosta

Baka ditt egna frasiga glutenfria rostbröd. Det här brödet är ett formbröd vilket gör att det passar perfekt som rostbröd. Resultatet blir ett krispigt toastbröd, ät som det är, rosta det eller smörstek det.

1 bröd60 min
Average: 1 (1 vote)
1 Rösta

Ingredienser

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 230 grader.

  2. Blanda ljummet vatten med jäst i en bunke och rör om tills jästen löst sig.

  3. Tillsätt olja, salt och Semper Mix med fiber och blanda i en degblandare med degkrok i cirka 5 minuter tills allt är väl blandat.

  4. Smörj och bröa en brödform, cirka 2,5 liter med Semper Pofiber, häll i smeten och toppa med Semper Pofiber.

  5. Låt jäsa cirka 20 minuter och baka sedan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.

Tips! Det här brödet passar perfekt som rostbröd. Tillsätt 1 tsk brödkrydda för mer smak.

 

Hem / Recept / Glutenfritt rostbröd