Vitlöksbröd

Recept på glutenfritt vitlöksbröd

Glutenfritt Vitlöksbröd

Baka glutenfritt vitlöksbröd i modern tappning med mozzarella och persilja.

6 bitar

Ingredienser:
1 pkt Semper minibaguetter
50 g smör
1 pkt mozzarella
1 vitlöksklyfta
Persilja
1 nypa salt


Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 180° C.
  2. Blanda smör, vitlök och salt i en skål och smält i mikrovågsugn. Hacka persilja och tillsätt i den smälta smörblandningen.
  3. Skär ca 2 cm tjocka snitt i baguetterna på diagonalen. Och gör likadant åt motsatt håll.
  4. Öppna brödet försiktigt. Fördela smörblandning och mozzarellaost i brödets springor.
  5. Sprid ut baguetterna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett lager folie över dem.
  6. Låt baguetterna gratineras i ugnen i ca 15 min.
  7. Ta av folien och låt baguetterna få gratineras i ca 5-10 min.
  8. Servera direkt från ugnen med goda tillbehör.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfritt Vitlöksbröd