Glutenfritt

Vår egen version av den danska klassikern!

Glutenfritt ”smörrebröd” med pocherat ägg

4 st

4 skivor Semper Fjällrundor med fiber, men funkar lika bra med ditt favoritbröd!
2 avokado
citron
färskost
några droppar olivolja
salt och chiliflakes
1 1/2 l vatten (till pochering)
1 msk ättika (till pochering)
4 ägg
pumpafrön
persilja, finhackad

Gör så här:

  1. Skiva avokadon tunt. Droppa över citron.

  2. Bred färskost på brödskivorna och lägg på avokadon. Ringla över olivolja och strö över salt och chiliflakes.

  3. Pochera äggen: Koka upp vatten, ättika och salt (2 tsk). Sänk till sjudande vatten. Knäck äggen ett i taget i en kopp och låt ägget försiktigt glida ner i det sjudande vattnet. Låt ägget sjuda i ca 3 minuter och ta upp det med hålslev. Låt rinna av på ett papper.

  4. Toppa varje smörgås med ett pocherat ägg. Strö över pumpafrön och finhackad persilja.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Glutenfritt ”smörrebröd” med pocherat ägg