Stort ljust glutenfritt bröd

Med honung och Pofiber

Det här glutenfria brödet kommer snabbt att bli en favorit. Det ljusa brödet är inte bara väldigt gott utan också väldigt enkelt att baka – färdigt på en timme. Resultatet blir ett perfekt luftigt bröd som passar både till frukost och som matbröd.

1 bröd60 min
Inga röster än
0 Röster

Ingredienser

  • 500 g Semper Fin Mix (ca 8 dl), spara 2 msk

  • 30 g Semper Pofiber (1/2 dl)

  • 3 1/2 dl vatten

  • 50 gram jäst

  • 1 dl neutral matolja

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk bakpulver

  • 1 msk honung

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 240 grader.

  2. Blanda ljummet vatten i en bunke, smula i jäst och blanda tills det löst sig.

  3. Tillsätt olja, salt, Pofiber, bakpulver, honung och mjölmix men spara 2 matskedar till utbaket.

  4. Arbeta degen i cirka 5 minuter i maskin tills den är jämn och smidig.

  5. Forma degen till ett runt bröd med hjälp av mjölet.

  6. Jäs brödet i cirka 20 minuter och snitta med en vass kniv

  7. Baka brödet i botten av ugnen i cirka 30 min.

Tips! Knacka i botten av brödet, känns det ihåligt så är det klart.

 

Hem / Recept / Stort ljust glutenfritt bröd