pasta-jar vegan

Somrig pastasallad på burk

Vegansk och glutenfri pasta-jar

En fräsch, härlig pastasallad som passar utmärkt att ta med till jobbet i en snygg glasburk eller göra en stor sats och servera familjen en varm sommardag.

1 glasburk


Ingredienser:
75 g Semper Pasta Sedani
1 avokado
½ litet broccolihuvud
¼ gurka
Solrosskott
2 msk kikärtor
Cocktailtomater
1 morot
1 näve jordgubbar
3 st sparris

Hummus:
250 g kikärtor (färska)
2 vitlöksklyftor
4 msk pressad citron
1 msk spiskummin
1 dl olivolja
1,5 dl vatten (ca)
Salt och peppar

Basilika dressing:
1 kruka basilika
1 citron, skalet och saften
1 dl sojayoghurt
2 msk olivolja
1 msk honung (valfritt)
salt och peppar

Gör såhär:

  1. Mixa ingredienserna till hummusen: kikärtor, pressad vitlök, citron, spiskummin, salt, peppar och olja. Tilsätt vatten och mixa till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylskåp.
  2. Mixa ingredienserna till basilikadressingen: basilika, sojayoghurt, olivolja, honung och citron. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylskåp.
  3. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
  4. Häll pastan i ett durkslag och skölj i kallt vatten.
  5. Blanda pastan med hälften av basilikadressingen.
  6. Lägg resten av dressingen i botten av glasburken.
  7. Skär broccolin i mindre bitar och lägg i glasburken.
  8. Fördela tomater, sparris, solrosskott, gurka, kikärtor och avokado över broccolin.
  9. Lägg ett lager hummus över grönsakerna. Fortsätt med jordgubbar och pasta.
  10. Toppa helheten med rivna morötter.

Dela på Facebook Dela på Twitter
Hem / Recept / Vegansk och glutenfri pasta-jar